NEPROCJENJIVA ULOGA U LOKALNOJ ZAJEDNICI

16. decembar - Dan Općine Novi Grad

 • Post Pic

  SARAJEVO, BiH


  Dana 16.12.2022.g. je u prepunoj multimedijalnoj sali Općine Novi Grad, povodom Dana Općine Novi Grad Sarajevo – 16. decembar i 45. godišnjice postojanja, održana svečana sjednica Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo, na kojoj su istaknutim pojedincima i kolektivima uručena najveća općinska priznanja Zlatna i Srebrena plaketa "Safet Hadžić", kao i zahvalnice.

  Kolektivna Srebrena plaketa je dodijeljena Karate klubu ”Sarajevo” za izuzetan doprinos u afirmaciji sporta i njegove neprocjenjive uloge u lokalnoj zajednici.

  Ovo veliko priznanje je ispred našeg udruženja preuzeo trener Amar Hrapović, te se zahvalio općinskoj komisiji i općini Novi Grad na čelu sa načelnikom gosp. Semirom Efendićem na ukazanoj časti, te u svom obraćanju naglasio:
  "Ovo je velika odgovornost, ali mi je se nećemo uplašiti, jer mi smo sportisti. Nastavljamo da radimo dalje, jače, više da stvaramo nove šampione i buduće nade i one koji će na pravi način reprezentovati ovu općinu i učiniti je stabilnim i jakim kolektivom. Hvala vam na ovom priznanju, srebrenoj plaketi, mi ćemo ponosno da je nosimo."

  Zahvaljujemo se našim trenerima, samurajima, njihovim roditeljima, upravi OŠ "Umihana Čuvidina", OŠ "Behaudin Selmanović" i prijateljima kluba, koji nose neizostavan udio u ovom velikom priznanju.
  Sretan 16. decembar - Dan Općine Novi Grad Sarajevo!

  Post Pic

   

   

   

Pitanja i odgovori

Odgovori na načešće postavljana pitanja

Koje su starosne granice za vežbanje karatea?
Da li je karate efikasna tehnika za samoodbranu?
Koja oprema je potrebna za početak vežbanja karatea?
Saznaj više »

Sponzori

image

Zahvaljujemo se našim Sponzorima na svekolikoj pomoći bez koje uistinu ne bismo mogli uspjeti. Iako je doba velikih promjena, štednje i recesije, zaista ima malo dobrih ljudi koji ipak prepoznavaju i podupiru rad, želju za dobrobit sredine u kojoj živimo. Jedno Iskreno Hvala. Saznaj više »