BEZ IGUBLJENOG POENA

BALKANSKO PRVENSTVO ZA KADETE, JUNIORE I U21 2022

 • Post Pic

  PODGORICA, Crna Gora


  U periodu od 03.11. - 06.11.2022. godine održano je Balkansko prvenstvo za djecu, juniore i U21 u Crnoj Gori-Bar. Tri predstavnice Karate Kluba „Sarajevo“ su uzele učešće u sklopu reprezentacije BiH i ostvarile odličan sportski uspjeh.

  Hena Mehanija je treća na Balkanu! U zahtjevnoj konkurenciji je napravila veliki uspjeh te ponosno odbranila boje Bosne i Hercegovine. Hena je prvi meč bila slobodna, u drugom kolu je radila protiv predstavnice Kosova i pobjedila uvjerljivih 6:0. U trećem meču sa rezultatom 5:0 je trijumfovala nad reprezentativkom Srbije. U četvrtom meču je pri rezultatu 0:0, uz pomoć sudačke odluke zaustavljena od predstavnice Hrvatske. U prvom repasažnom meču, u borbi za 3. mjesto, naša Hena je savladala reprezentativku Srbije rezultatom 3:0. Odlučujući meč za osvajanje bronzane medalje na balkanskom prvenstvu naša samurajka je radila sa reprezentativkom Kosova i izdominirala rezultatom 8:0.
  Dobar nastup su zabilježile Delila Husić i Najra Šabanović, ali su nažalost ovom prilokom zaustavljene.

  Post Pic

  Na prvenstvu je učestvovalo oko 1.000 takmičara iz 10 zemalja Balkana, te je osvajanje medalje, ali i sami nastup na jednom ovakvom takmičenju veliki uspjeh. Iskrene čestitke našim samurajkama koje su se hrabro borile i ponosno predstavile svoj klub i BiH.

  Post Pic

   

   

   

Pitanja i odgovori

Odgovori na načešće postavljana pitanja

Koje su starosne granice za vežbanje karatea?
Da li je karate efikasna tehnika za samoodbranu?
Koja oprema je potrebna za početak vežbanja karatea?
Saznaj više »

Arhiva vijesti

Ovdje možete pronaći zadnje vijesti sa website-a

Sponzori

image

Zahvaljujemo se našim Sponzorima na svekolikoj pomoći bez koje uistinu ne bismo mogli uspjeti. Iako je doba velikih promjena, štednje i recesije, zaista ima malo dobrih ljudi koji ipak prepoznavaju i podupiru rad, želju za dobrobit sredine u kojoj živimo. Jedno Iskreno Hvala. Saznaj više »