NASTUPILO PREKO 80 EKIPA

PRVAK SARAJEVA 2022.

 • Post Pic

  Sarajevo, Bosna i Hercegovina


  Dana 23.10.2022. godine Karate Klub „Sarajevo“ je po treći put organizovao turnir „Prvak Sarajeva“. Na ovom takmičenju je nastupilo preko 80 ekipa iz 27 klubova iz BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske, koje su se takmičile u ekipnim disciplinama u borbama i katama. Ovaj turnir je inovativnog karaktera i podrazumijeva nastup samo u EKIPNIM disciplinama. Na ovaj način smo željeli fokus staviti na timski rad umjesto na pojedinačni, što je bilo i vrlo atraktivno za posjetitelje koji su kreirali užarenu navijačku atmosferu. Uprava Kluba je veoma zadovoljna realizacijom turnira, ali i rezultatima koje su članovi KK „Sarajevo“ postigli.

  Post Pic

  Ostvareni rezultati:
  - Borbe ekipno dječaci 8/9 godina (Denial Husić, Abdulah Moro i Afan Halilović ) 1. mjesto + pehar + novčani bon 100 KM
  - Borbe ekipno dječaci 10/11 godina (Denial Husić, Harun Muharemović., Vedad Ćurovać, Bilal Muharemović.) 2. mjesto
  - Borbe ekipno djevojčice 10/11 godina (Hana Perjan, Mela Mehanija i ) 3. mjesto
  - Borbe ekipno kadetkinje (Najra Šabanović, Hena Mehanija, Delila Husić) 1. mjesto + pehar + novčani bon 150 KM

  Post Pic

  Posebno smo sretni što smo i ove godine uspjeli obezbijediti i novčane nagrade za najuspješnije ekipe u kumite kategorijama, pri čemu su najuspješnije pionirske ekipe osvojile i novčani bon u iznosu od 100 KM, a kadetske, juniorske i seniorske novčani bon od 150KM. Ukupni fond nagrada je 1.500 KM.

  Organizator KK“Sarajevo“ se potrudio da i za turnir „PRVAK SARAJEVA 2022.“ angažuje trenutno najbolje karate sudije u BiH, ito samo one koje posjeduju evropske i svjetske licence.

  Post Pic
  Čestitamo našim šampionima na ostvarenim rezultatima i izraženom timskom duhu, te se nadamo da su svi posjetitelji, treneri i sudije sa ovog turnira ponijeli lijepe uspomene.

  Ovim putem se zahvaljujemo svima koji su doprinijeli organizaciji samog turnira, a posebno našim partnerima i sponzorima bez kojih realizacija ovakve jedne manifestacije ne bi bila moguća: Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo na čelu sa ministrom gosp. Samirom Avdićem, koji je i zvanično otvorio prvenstvo; Federalno ministarstvo kulture i sporta, Karate savez FBiH, Općina Novi Grad, Kompanija BH Telecom, Uprava OŠ „Umihana Čuvidina“, Uprava OŠ „Behaudin Selmanović“, Kompanija SWORD SECURITY d.o.o. Sarajevo, KISELJAK PRINCESS-DC d.o.o., Ćevabdžinica „Petica“ Ferhatović, Džananović Haris (prijatelj Kluba), Žeks doner, Ćevabdžinica Zmaj, Kompanija ID ambijent, TV Sarajevo, N1 televizija i drugi.

 • Prelijepu galeriju sa fotografijama možete pogledati OVDJE.

  .

 

 

 

 

 

 

 

 

Pitanja i odgovori

Odgovori na načešće postavljana pitanja

Koje su starosne granice za vežbanje karatea?
Da li je karate efikasna tehnika za samoodbranu?
Koja oprema je potrebna za početak vežbanja karatea?
Saznaj više »

Arhiva vijesti

Ovdje možete pronaći zadnje vijesti sa website-a

Sponzori

image

Zahvaljujemo se našim Sponzorima na svekolikoj pomoći bez koje uistinu ne bismo mogli uspjeti. Iako je doba velikih promjena, štednje i recesije, zaista ima malo dobrih ljudi koji ipak prepoznavaju i podupiru rad, želju za dobrobit sredine u kojoj živimo. Jedno Iskreno Hvala. Saznaj više »