Međunarodno prvenstvo "16. POKAL NESTLA ŽGANKA - SLOVENIJA/Velenje

 • Post Pic

  Velenje, 13.02.2022. godine

  Dana 13.02.2022. godine održano je Međunarodno prvenstvo "16. POKAL NESTLA ŽGANKA - SLOVENIJA/Velenje, na kojem je nastupilo oko 700 takmičara iz Slovenije, Italije, Mađarske, Srbije, Hrvatske, Austrije i Bosne i Hercegovine. Karate Klub „Sarajevo“ je ovom prilikom uzeo učešće sa 8 takmičara i ostvario odličan rezultat, visoku 7 poziciju u ukupnom poretku od 100 međunarodnih klubova.

  Osvajači internacionalnih medalja su:

  - Pašić Bakir 1. mjesto
  - Mehanija Hena 1. mjesto
  - Šabanović Najra 1. mjesto
  - Pašić Mela 3. mjesto

  Samuraji su se ovom prilikom takmičili protiv mnogih reprezentativaca drugih zemalja i pokazali da mogu parirati i pobjediti najbolje. Na ovom turniru posebnu visprenost i sazrijevanje su prikazali Bakir i Najra, koji su kroz trenažni proces istrajali do osvajanja zlatnih odličja. Izrazitu želju i borbenost su pokazale i Lejla, Delila i Emina, pobjedivši prvo kolo rezultatima 8:0, ali su nažalost zaustavljene od vrhunskih protivnika u nastavku takmičenja.


  Iskrene čestitke svim našim takmičarima koji su uzeli učešće i prikazali hrabrost i borbenost. Posebna pohvala ide našim šampionima koji su pored dugog puta do Slovenije, uspjeli da predstave svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu u najsjajnijem svjetlu, te pokazali odlučnost i spremnost da ostvare svoje ciljeve unatoč otežanim okolnostima! Samurajima želimo puno sreće u predstojećoj takmičarskoj sezoni!

 • Galeriju sa fotografijama možete pogledati OVDJE.

  .

 

 

 

 

 

 

 

 

Pitanja i odgovori

Odgovori na načešće postavljana pitanja

Koje su starosne granice za vežbanje karatea?
Da li je karate efikasna tehnika za samoodbranu?
Koja oprema je potrebna za početak vežbanja karatea?
Saznaj više »

Arhiva vijesti

Ovdje možete pronaći zadnje vijesti sa website-a

Sponzori

image

Zahvaljujemo se našim Sponzorima na svekolikoj pomoći bez koje uistinu ne bismo mogli uspjeti. Iako je doba velikih promjena, štednje i recesije, zaista ima malo dobrih ljudi koji ipak prepoznavaju i podupiru rad, želju za dobrobit sredine u kojoj živimo. Jedno Iskreno Hvala. Saznaj više »